Våra aktiviteter 2019-2020

Kröning Bollebygds Lucia

10 december 2019

Det blev en stämningsfull kväll i en fullsatt Bollebygds kyrka när Kristina Bohman kröntes till årets Lucia.

Efter några välkomstord av kantor Maria Särnbratt följde en finstämd kröning där Lucia med tärnor förstärkta av kyrkans ungdomskör, mellankör och barnkör genomförde sitt program med vackra julsånger under ledning av Torbjörn Widfeldt, som svarat förkvällens program.
Församlingsprästen Anne Liisasdotter höll en liten kvällsbetraktelse och alla fick sedan sjunga med i psalmen ”Heliga Natt” liksom i psalmen  ”Nu tändas tusen juleljus” vid kollektupptagningen. Besökarna hade under kvällen informerats om att kollekten går till att förgylla tillvaron vid äldreboenden i Lions upptagningsområde (Bollebygd, Rävlanda och Sandared). Kvällen fortsatte sedan med att de lokala sångförmågorna Felicia Ryberg och Erik Persson fick ta över scenen, dels som soloartister, men också  som duettpar och förstärkta av ungdomskören när man sjöng ”Tänd ett ljus”. Det blev en härlig stämning när årets Luciakröning avslutades med att solister och körer sjöng ”Julen är här” och alla kunde sjunga med.

Arrangerandet av Bollebygds Lucia är en fin tradition som startade genom Lions 1996. Varmt tack till alla som medverkat till att den lever vidare. För alla besökare blev det som vanligt en härlig kväll med fina musikupplevelser att minnas.

Bollebygds Julmarknad

8 december 2019

Regn och blåsigt väder hindrade inte Bollebygds Julmarknad, även om vi undrade hur dagen skulle bli. När marknaden inleddes kl 12 fungerade allt trots vädergudarnas motstånd. Men som tur var blev det också en del uppehåll I regnandet. Dansen kring granen blev en utmaning i blåsten då granen gärna ville blåsa omkull. Vi är glada för att besökarna vågade trotsa vädret, kanske lockade av utbudet av varor, lotterier, godishjul samt korvförsäljning. Lions tomtefar och tomtemor lockade många barn som gärna tog emot sin godispåse. När det började skymma anlände Bollebygds Lucia med tärnor och gav besökarna en fin stund med vackra sånger i lucia och julens tecken.

Tack till alla som kom och bidrog till att Lions än en gång får ett fint tillskott till sin hjälpverksamhet.

Julmarknad Björkelid

En vintrig, kall och solig dag möttes utställare och besökare när Björkelids Äldreboende för tredje året arrangerade sin julmarknad. Lions deltog med julloppis, sålde julkärvar och lottade ut julgrupper och vackra ljus egenhändigt tillverkade av medlemmar. En av höjdpunkterna är det mycket uppskattade besöket av Bollebygds och Lions Lucia med tärnor, som här gjorde sitt första framträdande.  Det blev en mycket trevlig och gemytlig dag i julens tecken med försäljning och aktiviteter för alla åldrar.

Jul på Hindås

Julmarknaden på Hindås blev mycket välbesökt och det var god stämning. Här fanns flera roliga aktiviteter för både stora och små.  Lions korv med bröd var mycket uppskattat och många gjorde fina fynd på vår julloppis.

Glasögondag 6 oktober 2019

Söndagen den 6 oktober samlades deltagare från Lions Club Hindås samt medlemmar från några andra västsvenska klubbar på Hindås Station för att tillsammans med optiker från Vision for All sortera, tvätta och mäta upp begagnade glasögon. Tillsammans återskapade vi glasögon till ett marknadsvärde av ca 1,6 mkr.
Läs mer om vår klubbs engagemang i Vision for All.